Diákoknak


A Quartier Libre új irányvonalat jelent a magyarországi franciaoktatásban, mert érdekes, színes, divatos és korszerű témáival a középiskolás korosztály érdeklődését célozza meg. Ösztönzi a diákokat az önálló tanulásra, kutatómunkára, ezzel is hozzájárulva a francia nyelv alaposabb megismeréséhez.

A tankönyvek újszerűsége, hogy a könyv és a munkafüzet egy kötetben munkatankönyvként jelent meg. Így könnyebben használható a tanórán, kisebb helyet foglal el a diákok hátizsákjában, és az egyéni munkát is megkönnyíti, hiszen a gyakorlófeladatokat csupán néhány oldal választja el az ellenőrzésre is szolgáló elméleti résztől.

Mindegyik kötethez tartozik két-két audio-CD és egy DVD is, amelyek a munkatankönyvhöz tartozó hang- és képanyagot tartalmazzák. A diákok motiválásában további segítséget nyújt a tankönyvek mellékletét képező magazin, amely egyéni munkára is alkalmas, de akár a tanóra anyagába is beépíthető. A könyvekhez tartozó magazin és DVD fokozza a tankönyv gyakorlatiasságát, segít a szemléltetésben és a bennük található feladatok remekül ellensúlyozzák a tanulók kezdeti önbizalomhiányát. A tankönyvcsalád koncepciója a középiskolás nyelvtanulók tanulási céljaiból indul ki, szövegei és képanyagai változatosak. A könyv korszerű, aktuális, a mai fiatalok ízlése szerint készült. A magazin tele van élőnyelvi fordulatokkal, játékokkal, érdekes szövegekkel.
Tanulás-módszertani koncepciója a méthode d’action, vagyis a konkrét cselekvésre késztetés, így gyakorlatiasabb tudásra, szókincsre, elsajátítási technikákra ösztönzi a diákokat. Már a kezdetektől fogva gyakorlatban alkalmazza a compréhension globale-t, ahol a diákok sikeresen kikövetkeztethetik a szövegek és a hanganyagok jelentését, tartalmát.

Az alábbi menüpontokra kattintva különböző segédanyagokat, kiegészítőket érhet el!

Bármilyen észrevétel esetén, kérjük forduljon hozzánk bizalommal az “Információ” menüpont alatt!