Koncepció


A tankönyvcsalád koncepciója a középiskolás nyelvtanulók tanulási céljaiból indul ki, szövegei és képanyagai változatosak. A könyv korszerű, aktuális, a mai fiatalok ízlése szerint készült. A magazin tele van élőnyelvi fordulatokkal, játékokkal, érdekes szövegekkel. Tanulás-módszertani koncepciója a méthode d’action, vagyis a konkrét cselekvésre késztetés, így gyakorlatiasabb tudásra, szókincsre, elsajátítási technikákra ösztönzi a diákokat. Már a kezdetektől fogva gyakorlatban alkalmazza a compréhension globale-t, ahol a diákok sikeresen kikövetkeztethetik a szövegek és a hanganyagok jelentését, tartalmát.

Kiegészítők, segédanyagok

Mindegyik kötethez tartozik két-két audió CD és egy DVD is, amelyek a munkatankönyvhöz tartozó hang- és képanyagot tartalmazzák. A diákok motiválásában további segítséget nyújt a tankönyvek mellékletét képező magazin, amely egyéni munkára is alkalmas, de akár a tanóra anyagába is beépíthető. A könyvekhez tartozó magazin és DVD fokozza a tankönyv gyakorlatiasságát, segít a szemléltetésben és a bennük található feladatok remekül ellensúlyozzák a tanulók kezdeti önbizalomhiányát.

A tankönyvcsaládot kiegészíti a Quartier Libre Repetitórium c. gyakorló munkafüzet, mely extra gyakorlófeladatokat tartalmaz a három kötet fejezeteihez. A munkafüzet feladataihoz számos audió anyag tartozik, melyek a honlapról érhetőek el.